Bezig met laden...

De Drentse Klompenwandeltocht

Op zaterdag 28 mei 2022 vindt de eerste Drentse Klompenwandeltocht in Eelde-Paterswolde plaats. De tocht wordt georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaken (VvV) en het Internationaal Klompenmuseum. Via de website www.dedrentseklompenwandeltocht.nl kan men zich aanmelden.

Deelnemers kunnen zich vanaf 9.30 uur melden bij het Internationaal Klompenmuseum, Wolfhorn 1a, 9761 BA Eelde en waar om 10.30 uur vertrokken wordt.
De tocht eindigt op ’t Kampje in het centrum van Eelde, tegenover Hoofdweg 83.

Er worden 3 routes uitgezet: 6, 9 en 12 kilometer. De routes lopen grotendeels door de landgoederen De Braak, De Vosbergen, Lemferdinge, De Duinen en Vennebroek. De deelnemers kunnen ook genieten van het mooie Friesche Veen, de kerk, Museum De Buitenplaats, Museum Vosbergen en het Internationaal Klompenmuseum.
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de tocht op kap- of tripklompen lopen.

Voor deelnemers die verkleed komen, in groepsverband of alleen en/of hun klompen pimpen, worden prijzen beschikbaar gesteld. Voor de jongste deelnemers is er ook een prijs.

Na afloop zijn er op ’t Kampje een springkussen en diverse spellen opgesteld waaronder een 10 meter lange sjoelbak. Klompenmaker Lute van de Bult uit Beilen geeft een demonstratie handmatig klompen maken.

Na afloop is er gelegenheid voor de deelnemers om een warme hap (stamppot) te nuttigen. Alle deelnemers ontvangen een aandenken aan De Drentse Klompenwandeltocht.

  • Alt